“The matrix” sloeg er in 1999 al in een beeld te scheppen van hoe een alternatieve wereld er zou kunnen uitzien: vliegen, over gebouwen springen en kogels ontwijken.
Terwijl dit in 1999 futuristisch leek, lijkt het in 2022 bijna achterhaald.
De krijtlijnen waren al uitgetekend voordat Facebook Meta werd: een groeiend aantal bedrijven had zich al gehaast om in deze alternatieve digitale wereld te investeren. Misschien nog verrassender is dat we hebben gezien hoe bureaus zich zijn beginnen specialiseren in de metaverse omwille van marketing- en reclamedoeleinden.
Facebook heeft het gewoon weer populair gemaakt om over de metaverse te praten.
Het lijkt er echter op dat het een terrein is waar tot nu toe slechts een handjevol bedrijven toegang toe heeft. Dat blijkt uit onze laatste metaverse studie, waarbij we 200 van deze bedrijven in Europa en de VS hebben ondervraagd.
Lees verder voor meer informatie over onze resultaten, maar hieronder alvast een voorproefje:
In zijn huidige vorm lijkt de metaverse vooral gericht te zijn op mannen (64%), prominente bedrijven (60%), en digitaal vaardige Gen Z-gebruikers (55%).
Maar liefst 52% van de merken denkt dat klanten klaar zijn voor de metaverse. Uit een tweede onderzoek dat we deden bij het grote publiek blijkt echter dat 54% van de gebruikers een virtuele wereld niet zou vertrouwen.
26% van de merken verwacht een investeringsrendement te zien in de metaverse, terwijl 17% verwacht waardevolle gegevens te verzamelen.
De meerderheid van de ondervraagde merken (68%) denkt dat de technologie al over 5 jaar een grote vlucht zal nemen.
47% van de merken zegt dat hun innovatieafdeling het meest geïnteresseerd is in metaverse initiatieven.
Lees verder: https://www.sortlist.nl/blog/metaverse-studie/