Mark Cuban voorspelt dat AI de toekomstige werkplek zal domineren: Om succesvol te zijn, ‘zul je het moeten begrijpen’

Of je nu een beginnende werknemer bent of een CEO, je moet waarschijnlijk het internet en mobiele technologie begrijpen om te slagen. De volgende op die lijst, zegt Mark Cuban: kunstmatige intelligentie.

In een recente aflevering van “The Colin Cowherd Podcast,” gehost door Fox Sports anchor Colin Cowherd, zei de miljardair – wiens eerste onderneming een computer consulting service was – dat kunstmatige intelligentie de zakenwereld al begint over te nemen. Binnenkort zal het net zo essentieel worden voor bedrijven als persoonlijke laptops en smartphones, zei hij.

“Er zijn twee soorten bedrijven: zij die goed zijn in kunstmatige intelligentie en alle anderen,” zei Cuban. “En je hoeft niet per se geweldig te zijn in AI om een bedrijf te beginnen, maar op een gegeven moment zul je het moeten begrijpen. Het is net als de begindagen van PC’s. Je hoefde niet goed te zijn in PC’s, maar het hielp wel. Dan netwerken, dan het internet, dan mobiel.”

Cuban’s opmerkingen echoën een toespraak die hij gaf op de 2017 SXSW-conferentie in Austin, Texas, toen hij beweerde dat ’s werelds eerste biljonair een AI-ondernemer zou zijn. Hij heeft ook miljoenen dollars toegezegd aan het Mark Cuban Foundation’s Intro to AI Bootcamps-programma, dat hij in 2019 oprichtte om jongeren gratis te leren over AI.

Het bootcamps-programma heeft tot doel de AI-geletterdheid onder achtergestelde middelbare scholieren te vergroten, althans gedeeltelijk in naam van het behoud van het mondiale concurrentievermogen. Vorig jaar merkte Cuban op Twitter op dat vijf van ’s werelds grootste bedrijven – Alphabet, Apple, Amazon, Facebook en Microsoft – allemaal op dezelfde manier prioriteit geven aan AI.

Lees verder op: https://www.cnbc.com/2022/05/12/why-mark-cuban-predicts-ai-will-dominate-the-future-workplace.html

Leave A Comment