Nergens is het beter dan buiten om te rennen, springen, ballen gooien, vangen, dingen trekken, voorwerpen optillen en dragen. Al deze acties vereisen motorische vaardigheden die verbeteren door te oefenen. Kinderen die buiten spelen krijgen vaardigheden opgedaan, zoals duwen en trekken van buitenspeeltoestellen. Studies tonen aan dat kinderen buitenshuis meer calorieën verbranden, waardoor overgewicht wordt voorkomen en botten en spieren worden versterkt. Spelen in de zon bouwt vitamine D op in het lichaam, wat zorgt voor sterkere botten en minder kans op chronische ziekten.

Ze zijn eerder inventief, verkennen en leren over de wereld om hen heen en gebruiken hun eigen vaardigheden. Terwijl ze games bedenken en spelen met broers en zussen of vrienden, helpen deze interacties de communicatie, samenwerking en organisatorische vaardigheden te verbeteren. Bovendien verminderen frisse lucht en vrij spel de stressniveaus. Kinderen die regelmatig buiten spelen, zijn nieuwsgieriger, zelfgestuurd en blijven waarschijnlijk langer bij een taak.

Zo kan je er nog een heleboel erbij halen. Genoeg informatie te vinden om eigenlijk alle ouders te overtuigen hoe belangrijk het is dat kinderen buiten zijn. Maar… de realiteit laat ook zien dat kinderen graag televisie kijken en/of spelen met gadgets, of het nu een Playstation is of een smartphone. Bezig zijn met elektronische tools is in 2020 ook een must. Ze kunnen niet achterblijven met de technische ontwikkelingen.

Wat zou het toch mooi zijn als je de twee werelden kunt samenbrengen… Techniek en buiten zijn (samen fysiek spelen). Dat is nu mogelijk!

Picoo is een spelcomputer die combineert waar kinderen van houden: interactieve technologie en actief samen spelen. Zo komen interactief en traditioneel spelen samen in een compleet nieuwe ervaring.

De Picoo controllers zijn voorzien van interactieve technologie die het spel verrijken zonder dat dit afleidt van het spelen zelf. De Picoo heeft dus geen scherm maar zet licht, geluid en trillingen in om kinderen in beweging te krijgen. Picoo is speciaal ontwikkeld om mee buiten te spelen. Hij is stevig, robuust en kan tegen een stootje.

Picoo werkt direct out-of-the-box: alles wat je nodig hebt zit in de set. Er is zelfs geen WiFi nodig om te spelen. Je kunt dus direct aan de slag. Daarnaast zijn Picoos herprogrammeerbaar en worden er continu nieuwe spellen voor Picoo ontwikkeld. Picoo heeft een grote variatie aan spellen: coöperatieve spellen, competitieve spellen en educatieve spellen. Hierbij werken ze zelfs aan spellen geschikt voor adaptief spelen. Dat betekent dat de Picoo het niveau van de uitdaging aan de speler aanpast. Zo kunnen kinderen met verschillende leeftijden of capaciteiten toch op een gelijkwaardige manier samen spelen. Eindeloos speelplezier dus!

Een voorbeeld van een Picoo spel is Zombierun. In dit spel begint één speler als zombie. Hij kan andere spelers met het zombie-virus besmetten, door dicht in de buurt te zijn. Zij kunnen op hun beurt ook weer anderen in zombies veranderen. Als aan het einde van het spel alle spelers zombie zijn, winnen de zombies. Als er 1 of meer gewone spelers over zijn, winnen de gewone spelers.

Mijn kinderen hebben met plezier gespeeld. Er zijn diverse spelletjes die ze kunnen spelen en je zag dat ze het leuk vonden. Het zorgt voor samenspel, competitie en ze zijn fysiek bezig.

Wil jij Picoo ook een weekje proberen met je kinderen? Dat kan! Kijk hier voor meer informatie: https://www.playpicoo.com/nl/huur/

Leave A Comment