Als je s’nachts alleen naar huis wandelt of fiets, kan het zijn dat je je misschien niet helemaal veilig voelt. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg apps en gadgets die ons leven een stukje makkelijker maken.

Circle of 6
Kies je zes contacten en met de app kun je vooraf ingestelde berichten over je veiligheid instellen en verzenden. Met slechts twee tikken kunt u uw zes mensen laten weten waar u bent en wat ze kunnen doen om u te helpen.

bSafe heeft een reeks functies, zoals een SOS-knop, die kan worden geactiveerd door aanraking of spraak en uw omgeving opneemt om naar de door u gekozen contacten te verzenden, en waarmee u uw contacten kunt uitnodigen om uw locatie via GPS te volgen. Er is ook een functie voor nepoproepen.

Met Life360 kunt u uw eigen ‘kringen’ van vertrouwde contacten maken en hun locatie bekijken, en real-time waarschuwingen verzenden en ontvangen wanneer leden van uw kring vertrekken of op verschillende plaatsen aankomen. Er is een Help-waarschuwingsfunctie die uw kring laat weten of het goed met u gaat

Red Panic Button Als u op de paniekknop op deze app drukt, worden uw contacten voor noodgevallen onmiddellijk een sms en een e-mail met uw coördinaten in een Google Maps-link gestuurd. Je kunt er ook een ‘paniektweet’ mee sturen die je locatie deelt en je volgers laat weten dat je hulp nodig hebt.

Shake2Safety is ontworpen om noodberichten naar een contactpersoon te sturen, en om audio en video op te nemen, en kan worden geactiveerd door subtiele bewegingen zoals het schudden van uw telefoon of het vier keer indrukken van de aan / uit-knop. het werkt ook als uw scherm is vergrendeld.

Hoewel het technisch gezien geen app is, verdient Kitestring een speciale vermelding, vooral voor mensen zonder smartphones. Het enige dat u hoeft te doen, is Kitestring een sms sturen om hen te laten weten hoe laat ze bij u moeten inchecken. Stuur je een sms dat je binnen die tijd ‘OK’ bent.

Dit is maar een selectie. Er zijn er veel meer. Mocht je er nog een kennen, laat het hieronder als reactie aan ons weten.

Leave A Comment