Alle mensen die het over metavers hebben, hebben het over werelden die bevredigender zijn dan de huidige wereld – je bent rijker, knapper, mooier, machtiger, sneller. Dus, in de toekomst, zullen mensen ervoor kiezen om meer tijd door te brengen met hun bril op in de metaverse. En wie bepaalt de regels?

de voormalige Google executive, Eric Schmidt, heeft een boek uitgebracht over “The Age of AI” geschreven met Henry Kissinger en Daniel Huttenlocher

“A.I. is onnauwkeurig, wat betekent dat het onbetrouwbaar kan zijn als partner. Het is dynamisch in de zin dat het de hele tijd verandert. Het is opkomend en doet dingen die je niet verwacht. En, het belangrijkste, het is in staat om te leren.

Het zal overal zijn. Hoe ziet een A.I. -uitgeruste beste vriend eruit, vooral voor een kind? Hoe ziet een A.I.-gestuurde oorlog eruit? Neemt A.I. aspecten van de werkelijkheid waar die wij niet waarnemen? Is het mogelijk dat A.I. dingen zal zien die mensen niet kunnen bevatten?”

Schmidt vervolgt: “Ik ben het met Elon Musk eens dat wanneer we A.I. bouwen zonder een noodknop, we “de demon oproepen” en dat mensen, zoals Steve Wozniak zei, zouden kunnen eindigen als de huisdieren van de familie. (Als we geluk hebben.)

Sprekend over de alarmbellen die worden geluid door mensen als Elon Musk en Stephen Hawking, zei Schmidt dat “zij denken dat door het loslaten van A.I., je uiteindelijk zult eindigen met een robot overlord die 10 of 100 of 1.000 keer slimmer is dan de mensen. Mijn antwoord is anders. Ik denk dat alles erop wijst dat deze A.I. systemen zullen denken, niet zoals mensen, maar ze zullen zeer slim zijn. We zullen naast elkaar moeten bestaan.”

Je denkt toch niet dat Siri en Alexa ons op een nacht gaan vermoorden?

“Nee” zei hij. “Maar ze worden misschien wel de beste vriend van je kind.

Lees verder op: https://www-nytimes-com.cdn.ampproject.org/c/s/www.nytimes.com/2021/10/30/opinion/eric-schmidt-ai.amp.html 

Leave A Comment