In een tijdperk waarin toegang tot betrouwbare informatie crucialer dan ooit is, introduceert EvidenceHunt een platform dat professionals in de medische sector in staat stelt om direct en moeiteloos te communiceren met verschillende medische richtlijnen en standaarden.

EvidenceHunt is geen nieuwkomer op het gebied van wetenschappelijke informatie. Het platform heeft zich altijd gericht op het toegankelijk maken van wetenschap, eerder al bood het de mogelijkheid om te chatten met PubMed.

De recent gelanceerde beta-versie, “Chatten met richtlijnen”, gaat een stap verder door het mogelijk te maken om met behulp van Artificial Intelligence (AI) te chatten met onder andere:

 • Alle FMS-richtlijnen, die de gehele geneeskunde bestrijken.
 • GGZ Standaarden.
 • NHG Standaarden (alle huisarts standaarden).
 • Het Farmacotherapeutisch Kompas.
 • Engelse NICE guidelines.
 • PubMed.

Hoe Werkt EvidenceHunt?

Voorlopig is deze service volledig gratis en toegankelijk voor iedereen die zich registreert. Hier een snelle handleiding voor geïnteresseerden:

 1. Bezoek en registreer: Ga naar www.evidencehunt.com en registreer met je e-mailadres, selecteer ‘Nederland’ als land om toegang te krijgen tot de Nederlandse richtlijnen.
 2. Selecteer je bronnen: Klik op de bronnen die je wilt raadplegen.
 3. Stel je vraag: Ontvang antwoorden met bronvermeldingen uit relevante richtlijnen.
 4. Verdiep je verder: Klik op de bronvermelding om direct naar dat deel van de richtlijn te gaan en stel vervolgvragen indien nodig.
 5. Feedback is welkom: Naast het geven van een duim om de hulpvaardigheid van het antwoord aan te geven, kun je ook feedback, tips, adviezen, en bugs doorgeven via contact@evidencehunt.com.

Voor een visuele demonstratie is er een instructievideo beschikbaar op deze link.

Een Praktische Toepassing

Als praktische toepassing werd gezocht in PubMed naar het vraagstuk: “Is HPV-vaccinatie nuttig en raadzaam na het doormaken van een HPV-infectie?” Het antwoord op deze en vergelijkbare vragen kan niet alleen informatief maar ook cruciaal zijn in het nemen van klinische beslissingen, het bijblijven met actuele richtlijnen en het aanbieden van gefundeerde adviezen aan patiënten.

Met het gebruik van AI-technologie streeft EvidenceHunt ernaar om de zoektocht naar wetenschappelijk onderbouwde medische informatie te vergemakkelijken en hiermee een waardevolle tool te zijn voor professionals in de gezondheidszorg. Dit platform dient als een toegankelijke en betrouwbare assistent voor medische professionals om snel en efficiënt door een zee van medische richtlijnen en standaarden te navigeren.

Door dit te doen, legt het niet alleen een wereld van kennis binnen handbereik van artsen, verpleegkundigen en andere gezondheidswerkers, maar ook biedt het een fundament voor het maken van onderbouwde, veilige en effectieve klinische beslissingen in de praktijk.

Auteur: Linda Bruggink MSc.

Leave A Comment