Dr. Roey Tzezana zegt dat banen uit de middenklasse zullen verdwijnen, de polarisatie tussen arm en rijk zal groeien – en het zal sneller gebeuren dan je denkt.

De polarisatie op de arbeidsmarkt zal alleen maar toenemen en de ongelijkheid tussen degenen die de nieuwe slimme machines kopen, degenen die ze bouwen en degenen die dat niet kunnen – zullen alleen maar groter worden.

In een interview met TheMarker legt Tzezana alle meest recente rapporten opzij, zoals die van het World Economic Forum, waaruit blijkt dat naast de voorspellingen van miljoenen banen die worden geëlimineerd, ook nieuwe banen worden gecreëerd – omdat dit, zegt hij , is gewoon het verkeerde debat.

“De diepere en interessantere vragen zijn niet of er nieuwe banen zullen worden gecreëerd, maar wat het tempo is waarin oude banen verdwijnen en nieuwe banen opengaan, of wat het tempo is waarin de taken die de banen vereisen veranderen en een vraag naar nieuwe creëren expertise, specialisaties en vaardigheden. De snelheid van het sluiten van taken en het openen van nieuwe taken verandert en het is overweldigend ‘, zegt hij.

Een fabriek waar in het verleden 1.000 werknemers werkten, heeft er vandaag slechts 100 nodig. Degenen met vaardigheden op hoog niveau weten hoe ze de machines moeten bedienen die de werknemers vervangen, maar de werknemers die in het verleden verantwoordelijk waren voor de machines of die dezelfde taak deden als de machines, moeten een nieuwe baan vinden. “Ze gaan werken in diensten – voor Uber of het verhuren van appartementen,” zegt Tzezana.

Lees verder: https://www.haaretz.com/israel-news/business/economy-finance/.premium-futurist-sees-the-end-of-the-world-as-we-know-it-for-average-person-1.8227728