Heeft u er ooit moeite mee om uw kinderen van het scherm te halen? Loopt het vaak uit op tranen (zowel bij hen als bij u)? Net als zoveel andere ouders gaf ik mijn kinderen vroeger een waarschuwing.

“Nog vijf minuten, dan is het diner!

Wanneer wij mensen (niet alleen kinderen!) in een film of een computerspel worden opgenomen, bevinden we ons mentaal in een andere wereld. Schermen zijn hypnotiserend voor onze hersenen. Het licht, de geluiden, het ritme van de beelden brengen de hersenen in een staat van stroom. We voelen ons goed en willen niets anders doen. We willen zeker niet dat de situatie verandert.

De truc? Bouw een brug

Wanneer u besluit dat de schermtijd ten einde loopt, neem dan even de tijd om naast uw kind te gaan zitten en zijn wereld binnen te gaan.

Stel hem er dan een vraag over.
“Wat kijkt je?” Anderen hebben misschien meer specifieke vragen nodig. “Dus op welk niveau zit je nu?” of “Dat is een grappig figuur op de achtergrond. Wie is hij?
Over het algemeen zijn kinderen er dol op als hun ouders zich voor hun wereld interesseren.

Zodra het kind uw vragen begint te beantwoorden of u iets vertelt wat ze heeft gezien of gedaan op het scherm, betekent dit dat ze uit de “cut-off” zone komt en terugkeert naar de echte wereld.

Lees verder: https://www.mother.ly/child/how-to-end-screen-time-without-a-struggle?rebelltitem=2#rebelltitem2