Livestreams op de sociale media-app zijn een populaire plek voor mannen om op de loer te liggen en voor jonge meisjes – verleid door geld en cadeaus – om seksueel suggestieve handelingen te verrichten.

Uit een onderzoek van Forbes van honderden recente TikTok livestreams blijkt hoe kijkers regelmatig gebruik maken van de commentaren om jonge meisjes aan te sporen tot het uitvoeren van handelingen die lijken op kinderporno – en degenen die gehoor geven te belonen met TikTok geschenken, die kunnen worden ingewisseld voor geld, of off-platform betalingen naar Venmo, PayPal of Cash App-accounts die gebruikers in hun TikTok-profielen vermelden.

Het is “het digitale equivalent van naar een stripclub gaan met 15-jarigen”, zegt Leah Plunkett, assistent-decaan aan de Harvard Law School en faculteitsmedewerker aan het Berkman Klein Center for Internet & Society, dat zich richt op jongeren en media. Stel je voor dat een lokale tent een groep minderjarigen op een podium zet voor een volwassen publiek dat hen actief geld geeft om de G, PG of PG-13 activiteiten uit te voeren die zij vragen, zei ze. “Dat is seksuele uitbuiting. Maar dat is precies wat TikTok hier doet.”

De transacties vinden plaats in een openbaar online forum dat open staat voor kijkers bijna overal op de planeet. Sommige eisen zijn expliciet – zoals meisjes vragen elkaar te kussen, hun benen te spreiden of met de camera te flitsen – en andere zijn moeilijker op te sporen, gemaskeerd met eufemismen. Commenters zeggen “outfit check” om een volledige blik te krijgen op het lichaam van een meisje; “pedicure check” om hun voeten te zien; “er zit een spin op je muur” om meisjes zich te laten omdraaien en hun achterste te laten zien; en “speel steen-papier-schaar” om meisjes aan te moedigen met elkaar te flirten of te worstelen. Zinnen als “steek je armen omhoog” of “raak het plafond aan” zijn vaak gericht aan meisjes in korte topjes, zodat de kijkers hun borsten en buik kunnen zien. En velen verleiden meisjes gewoon om hun tong en navel te laten zien of om handstanden en spagaatbewegingen te maken. In ruil daarvoor worden de meisjes overladen met virtuele cadeaus, zoals bloemen, hartjes, ijshoorntjes en lolly’s, die in geld kunnen worden omgezet.

Het bedrijf zei in een e-mail dat het ook inhoud verwijdert die seksuele activiteiten bevat of probeert te verleiden en dat het een nultolerantiebeleid hanteert voor materiaal over seksueel misbruik van kinderen. Sommige van de accounts die livestreams verzorgden die door Forbes waren bekeken, waren enkele weken later niet meer actief.

Lees dit schokkend verhaal verder op Forbes:  https://www.forbes.com/sites/alexandralevine/2022/04/27/how-tiktok-live-became-a-strip-club-filled-with-15-year-olds/?sh=6f12e45162d7 

Leave A Comment