Mensen zeggen dat Steve Jobs een productgenie was. Sommigen beweren dat hij ook onze iPhone-‘productmanager’ was. Laten we hier eens naar kijken. Hoe werkte hij?

Hier is een klein ding. Hij drong aan op concrete en specifieke demo’s die lieten zien hoe het product dat we probeerden te maken eruit zou zien. Geen documenten, plannen, dia’s of handgolvende abstracte praat. Demo’s.

Deze demo’s waren gericht op iedereen. Ze hielpen om vaag denken te elimineren. Iedereen wist dat we werk moesten maken dat op zijn niveau zou zijn, een demo klaar voor zijn review.

De demo’s moesten ook perfect zijn, voor zover ze waren inbegrepen. Als er een detail werd getoond, moest het een exact voorstel zijn voor wat we zouden kunnen verzenden.

Het was gedoemd om een triviaal punt, een kleur of een animatie te laten zien en dan te zeggen dat we nog niet de juiste tint of timing hebben gekozen. “Waarom verspil je mijn tijd?” …of erger …meestal erger.

Tijd verspillen is ook een goede manier om hierover na te denken, omdat zijn demo-beoordelingsmethode tijd bespaarde. Niemand produceerde nutteloze inhoud die niet het product was. We gingen direct naar de problemen die we probeerden op te lossen en de producten die we probeerden te maken. Hij drong erop aan.

Het was ook gewoon macho-houding. Hij wist wat hij wilde, hij had een geweldige smaak en hij gaf veeleisende feedback aan het einde van elke demo. Duidelijke instructies over wat hij de volgende keer wilde zien.

Vergelijk deze methode met elke productmanager waarmee je ooit hebt gewerkt. Vraag jezelf af of ze helpen om tijd te besparen, duidelijk zijn in hun communicatie, hun inspanningen concentreren op de essentie en het werk katalyseren dat geweldige resultaten oplevert.

Bron: vertaalde draadje vanuit Twitter van
Ken Kocienda
@kocienda
Product architect at
@Humane

Leave A Comment