Hoe leid je studenten op voor banen die nog niet bestaan? En lukt het een docententeam om bij te blijven met trends en ontwikkelingen in een wereld die sneller gaat dan ooit? Bij Fontys in Eindhoven denken ze daar een mogelijk antwoord op te hebben.

Als onderdeel van de opleiding Commerciële Economie van Fontys Economie en Communicatie krijgen studenten de mogelijkheid om de GroupM Academy te volgen. Gedurende 7 weken worden deze studenten getraind door 12 verschillende experts vanuit GroupM, telkens vanuit een andere specialisatie.

De ene week staat de wereld van Social Media Marketing centraal, waarin buiten de bekende platformen ook wordt besproken hoe je TikTok, Metaverse of Twitch inzet om een nationaal bekend merk verder op de kaart te zetten. Een andere week wordt zoekmachinemarketing besproken, waarbij ook de ontwikkelingen van AI (zoals Chat-GPT en Google Bard) de revue passeren.

“We zijn heel trots dat we studenten kunnen laten ervaren hoe het is om voor en zelf bij een digital marketing agency kunnen werken,” aldus Dick van Lisdonk, docent van Fontys Economie en Communicatie. “De meeste trainers zijn zelf nog twintigers en connecten meteen met de studenten. Als docenten borgen we kennis en niveau door vooraf de inhoud met de trainers te bespreken en coachen we tijdens de sessie, maar het is mooi om te zien met hoe veel aandacht de studenten deze sessies volgen en hoe ze graag aan de professionals hun vaardigheden laten zien.”

De samenwerking komt voort uit het Partners-in-Education-programma, waarmee een eco-systeem wordt gevormd waar werkveld, onderzoekers, studenten, docenten en alumni elkaar vinden en samen bouwen aan een slimmere regio. GroupM is met meer dan 15.000 medewerkers wereldwijd één van de grootste mediabureaus en in Eindhoven vooral bekend van het bedrijf Greenhouse Group.

Tim Deynen, Head of Labs bij GroupM: “Er wordt door onze collega’s veel tijd geïnvesteerd in de GroupM-academy, maar we zien ook dat ze er veel plezier aan beleven en zelf veel van leren. Daarnaast is het een mooie manier om met onze organisatie kennis te maken.” Dat laatste blijkt ook, want meerdere studenten blijken naar aanleiding van de intensieve trainingen geïnteresseerd om na hun studie bij GroupM aan de slag te gaan. En helemaal nu ze al een aantal toekomstige collega’s hebben leren kennen…

video van Fontys FEC-CE GroupM Academy:
https://www.youtube.com/watch?v=UlcnPMO_HIg

Leave A Comment