Door de niveaus van het stressgerelateerde hormoon cortisol te verhogen, kan onze telefoontijd ook onze gezondheid op de lange termijn bedreigen.

Als je bent zoals veel mensen, heb je misschien besloten dat je minder tijd aan je telefoon wilt besteden.

Het is een goed idee: steeds meer bewijzen suggereren dat de tijd die we op onze smartphones doorbrengen, interfereert met onze slaap, zelfachting, relaties, geheugen, aandachtsspanne, creativiteit, productiviteit en probleemoplossend vermogen en besluitvaardigheid.

Maar er is nog een andere reden voor ons om onze relatie met onze apparaten te heroverwegen. Door chronisch de niveaus van cortisol, het belangrijkste stresshormoon van het lichaam, te verhogen, kunnen onze telefoons onze gezondheid bedreigen en onze levens verkorten.

Tot nu toe hebben de meeste discussies over de biochemische effecten van telefoons zich geconcentreerd op dopamine, een chemische stof in de hersenen die ons helpt bij het vormen van gewoonten – en verslavingen. Net zoals gokautomaten, zijn smartphones en apps expliciet ontworpen om de vrijlating van dopamine te activeren, met als doel onze apparaten moeilijk te maken te krijgen.

Lees verder op:
https://www.nytimes.com/2019/04/24/well/mind/putting-down-your-phone-may-help-you-live-longer.html?smid=tw-nytimes&smtyp=cur