Gedurende een maand maakte NBC News een Pinterest-account aan en beoordeelde het honderden Pinterest-accounts van meisjes en de pagina’s van hun volgers, van wie velen mannen leken te zijn. (De meerderheid van de profielen van de meisjes werd in de loop van de rapportage algoritmisch opgedoken door Pinterest zelf.)

Uit de beoordeling bleek dat de aanbevelingsengine van de site in grote hoeveelheden foto’s en video’s van zichtbaar minderjarige meisjes, waaronder peuters, doorstuurt naar een gebruiker die op zoek is naar dit soort beelden uit. De kinderen worden meestal gezien terwijl ze voorover buigen, de spagaat doen, hun tong uitsteken en dansen in hun slaapkamers terwijl ze gekleed zijn in outfits zoals pyjamabroeken, badpakken en maillots.

“Dit is materiaal dat onschuldig is gepost en nu wordt gebruikt om seksuele interesse in kinderen aan te wakkeren”, zegt Stephen Sauer van het non-profit Canadian Centre for Child Protection, dat zich inzet om uitbuiting van kinderen te stoppen.

Sauer voerde op verzoek van NBC News een onafhankelijke beoordeling van de site uit, waarbij een vergelijkbare methodologie werd gebruikt. Bij een eerste zoektocht naar afbeeldingen van kinderen, zei hij, vulde zijn homepage zich “bijna onmiddellijk” met afbeeldingen van kinderen die vaak gekleed waren in gelijkaardige onthullende kleding, waarvan verschillende seksueel suggestieve opmerkingen hadden gekregen.

Woordvoerder Crystal Espinosa zei in een verklaring dat Pinterest “een strikt nultolerantiebeleid heeft voor inhoud die minderjarigen kan uitbuiten of in gevaar kan brengen”, en merkte op dat wanneer seksueel suggestieve borden met “anderszins onschadelijke of niet-seksuele afbeeldingen” worden gedetecteerd, het bedrijf haalt ze onmiddellijk neer en verbiedt de makers.

Lees verder op:https://www.nbcnews.com/tech/internet/pinterest-algorithm-young-girls-videos-grown-men-investigation-rcna72469

 

Leave A Comment