Microsoft werkt samen met OpenAI om een nieuwe tool maken genaamd: Microsoft 365 Copilot.  Copilot is een tool die gebruik maakt van bekende talen die ook door ChatGPT worden gebruikt. Met deze talen kun je dus de tool vragen stellen of suggesties geven die de tool dan kan uitvoeren. Je kunt bijvoorbeeld vragen aan de tool om een plan op te stellen voor iets of een budget overzicht van iets te maken. De tool is momenteel geïntegreerd in verschillende apps van Microsoft waaronder:

  • Microsoft Word
  • Microsoft Excel
  • Microsoft PowerPoint
  • Microsoft outlook
  • Microsoft teams

In al deze apps zou je dus eigenlijk Co pilot met je mee kunnen laten schrijven door de AI allerlei opdrachten te geven die hij zou kunnen uitvoeren. In Word zou je bijvoorbeeld aan de AI kunnen vragen of hij een project plan van een aantal pagina’s wil maken en ook zou je dan  vervolgens aan de AI kunnen vragen om sommige pagina’s aan te passen indien nodig. Als je klaar bent met word zou je vervolgens kunnen aangeven in PowerPoint of de AI een PowerPoint presentatie van jou word document kan maken. Je kunt dan ook aangeven wat voor soort animatiestijl je wilt enzovoort.

In Outlook kan Copilot je helpen om je inbox te analyseren en hierbij namelijk emails die misschien belangrijk zijn markeren zodat je snel kan zien welke nieuwe berichten belangrijk zijn etc. In Teams is deze tool heel handig, je kan namelijk Copilot hele gesprekken en discussies laten samenvatten en deze later vervolgens terug kijken om te zien wat de belangrijkste punten waren etc.

Momenteel is het nog niet bekend wanneer deze tool beschikbaar is en ook is het nog niet bekend wat het verdien model gaat worden.

Samenvatting:

  • Sterke tool (soort van virtuele assistent)
  • Werkt met bestaande betrouwbare applicaties.
  • Vooral geschikt voor project management.

Geschreven door: Mitchell Balfour van Burleigh

Bron: Jeremiah Owyang on Twitter: “1/ Superthread: Microsoft Copilot AI means we all have our own executive assistant. I spent time with the @Microsoft @Microsoft365 team this am, they are partnered with OpenAI/GPT. Here’s what you need to know. #AI https://t.co/rURbzWmjPh” / Twitter

Leave A Comment