Een 10-jarige die vorig jaar overleed, deed mee aan een zogenaamde ‘blackout’ aka ‘choking’ uitdaging.

De moeder van een 10-jarige dochter die vorig jaar overleed, klaagt TikTok en het moederbedrijf ByteDance aan vanwege beschuldigingen dat het algoritme van het bedrijf een zogenaamde “Blackout Challenge” naar de feed van het kind heeft gepromoot.

In een klacht die donderdag werd ingediend, zei Tawainna Anderson uit Pennsylvania dat haar dochter Nylah vorig jaar stierf nadat ze was gestikt toen ze probeerde de zogenaamde “Blackout Challenge” uit te voeren, die mensen aanmoedigt om op te nemen dat ze hun adem inhouden of stikken totdat ze flauwvallen, volgens de oorspronkelijke klacht. De moeder zei dat ze haar met spoed naar een plaatselijk ziekenhuis had gebracht op 7 december, maar dat ze op 12 december aan haar verwondingen overleed.

Rechtbankdocumenten beweren dat de uitdaging aan haar werd aanbevolen door het algoritme dat “bepaalde dat de dodelijke Blackout Challenge goed was afgestemd en waarschijnlijk interessant zou zijn voor de 10-jarige Nylah Anderson.”

De Blackout Challenge is naar verluidt al jaren actief op het platform, maar soortgelijke uitdagingen maken al tientallen jaren deel uit van het schoolplein. Toch volgt de dood van Tawainna op een reeks vergelijkbare en zwaar gepubliceerde TikTok verstikkingsincidenten in de afgelopen paar jaar. Een ander 10-jarig meisje in Italië stierf nadat ze de uitdaging afgelopen januari had geprobeerd, en een 12-jarige jongen uit Colorado stierf in april, 2021 nadat hij de uitdaging had geprobeerd.

Lees verder op: https://gizmodo.com/tiktok-blackout-challenge-girl-dies-mom-sues-algori-1848922966 

Leave A Comment