Wanneer deepfakes in het nieuws komen, is dat bijna altijd vanwege de laatste angstaanjagende manier waarop slechte acteurs hebben uitgevonden hoe ze hoaxes tot stand kunnen brengen of mensen kunnen cyberpesten met behulp van de door AI aangedreven technologie. De media-industrie heeft echter een aantal meer praktische (en minder sinistere) toepassingen gevonden, zoals het gebruik van gezichtsverwisselingen om meer realistische visuele effecten te creëren, het synchroniseren van de monden van acteurs met dialogen in nagesynchroniseerde films, en, nu, het automatiseren van stemwerk.

Veritone, de maker achter ’s werelds eerste besturingssysteem voor kunstmatige intelligentie, aiWare, lanceerde deze week een nieuw platform genaamd Marvel.ai waarmee makers van content, beroemdheden en anderen audio deepfakes van hun stemmen kunnen genereren om naar eigen inzicht te licenseren.

Het idee van Veritone is dat mediabedrijven en persoonlijkheden audio-inhoud kunnen maken en inkomsten kunnen genereren zonder ooit een stap in een studio te zetten – want tijd is tenslotte geld. Marvel.ai is gebouwd op het aiWare besturingssysteem en produceert synthetische stemclips die naar eigen zeggen klinken als echte stemmen voor onder andere radiospots, audioboeken, voice-overs en gelokaliseerde content.

“Met volledige controle over hun stem en het gebruik ervan, kan elke influencer, persoonlijkheid of beroemdheid letterlijk op meerdere plaatsen tegelijk zijn” zei het bedrijf vrijdag in een persbericht. “Dit zou de deur openen naar een nieuw schaalniveau dat eerder menselijkerwijs niet mogelijk was, waardoor ze het aantal projecten, sponsoring en endorsements dat ze in een bepaald jaar kunnen doen, kunnen vergroten.”

Lees verder op: Gizmodo

Leave A Comment