“De term “cheese pizza” bijvoorbeeld, is veel gebruikt door accounts die aanbieden om expliciete beelden van kinderen te verhandelen. De maïse emoji wordt vaak gebruikt om te praten over of te proberen mensen naar porno te leiden (ondanks een ongerelateerde virale trend waarbij velen zingen over hun liefde voor maïs op TikTok). En eerdere Forbes-rapportage heeft de dubbele betekenis onthuld van alledaagse zinnen, zoals “touch the ceiling”, die worden gebruikt om jonge meisjes over te halen hun volgers hun lichaam te laten zien.

“Een van de gebieden waar we ons allemaal het meest zorgen over maken is kinderuitbuiting en menselijke uitbuiting,” vertelde Hanna aan Forbes. Het is “een van de snelst ontwikkelende gebieden van algospeak.”

Als je mensen hebt zien posten over “camping” op sociale media, is er een kans dat ze het niet hebben over hoe je een tent opzet of welke nationale parken je moet bezoeken. De term is onlangs “algospeak” geworden voor iets heel anders: discussies over abortus in de nasleep van de vernietiging van Roe v. Wade door het Hooggerechtshof.

Gebruikers van sociale media maken steeds vaker gebruik van codewoorden, emoji’s en opzettelijke typefouten – de zogenaamde “algospeak” – om te voorkomen dat de AI van de apps ze ontdekt wanneer ze gevoelige inhoud plaatsen of hun regels overtreden. Siobhan Hanna, die toezicht houdt op AI-gegevensoplossingen voor Telus International, een Canadees bedrijf dat menselijke en AI-contentmoderatiediensten heeft geleverd aan bijna elk groot socialemediaplatform, waaronder TikTok, zei dat “camping” slechts één zin is die op deze manier is aangepast. “Er was bezorgdheid dat algoritmen vermeldingen” van abortus zouden oppikken, zei Hanna.

Nieuwe vormen van algospeak doken ook op in de sociale media rond de oorlog tussen Oekraïne en Rusland, aldus Hanna, waarbij posters bijvoorbeeld de term “unalive” gebruikten – in plaats van “killed” en “soldiers” in dezelfde zin – om AI-detectie te omzeilen. En op spelplatforms, voegde ze eraan toe, wordt algospeak vaak opgenomen in gebruikersnamen of “gamertags” als politieke verklaringen. Een voorbeeld: numerieke verwijzingen naar “6/4”, de dag van het bloedbad op het Plein van de Hemelse Vrede in Beijing in 1989.

Lees verder:
https://www.forbes.com/sites/alexandralevine/2022/09/16/algospeak-social-media-survey/?sh=1992ad8f55e1

Leave A Comment