Mensen brengen gemiddeld twee weken per jaar door op zoek naar een werkplek. Volgens een onderzoek brengen medewerkers elke dag gemiddeld 18 minuten door met het vinden van en ruimte voor hun laptop.

Uit het onderzoek onder 1.000 mensen is gebleken dat het 84 procent langer dan vijf minuten duurde om ergens te gaan zitten. Slechts 16 procent vindt meestal een bureau in minder dan vijf minuten, 36 procent duurt tussen vijf en tien minuten, terwijl een schokkende 21 procent van de ondervraagden zei dat het meer dan een halfuur duurde om een ​​zitplaats te vinden.

Onderzoekers van de universiteit van Harvard keken naar het personeel van twee grote bedrijven die overstapten naar open kantoren. Onderzoekers gaven medewerkers drie weken daarvoor draagbare monitoren en daarna kwamen de muren naar beneden. Ze ontdekten dat gesprekken tussen medewerkers met 70 procent daalde toen ze naar een open ruimte gingen, terwijl de e-mails dramatisch toenamen. Medewerkers van een bedrijf stuurden 56 procent meer e-mails en kregen 41 procent meer e-mails nadat hun kantoor “cellen” waren ingestort. Het onderzoek van Harvard is hier gepubliceerd.

Bron: https://www.theregister.co.uk/2019/06/21/staff_hot_desk_seats