Waarom iets doen met Data Science? 

Data science is de wetenschap die gaat over het verkrijgen van inzichten vanuit big data. Er zijn drie trends die alleen nog maar belangrijker gaan worden in de toekomst: 

  1. Kunstmatige intelligentie  
  1. Big data  
  1. Virtual reality  

Al deze trends zijn afhankelijk van een programmeertaal, voornamelijk Python. (Wardt, 2020) 

Wat is Python? 

Python is een general-purpose programmeertaal, het heeft geen specifiek doel en is voor alles binnen Data Science inzetbaar. Python is de snelst groeiende taal van de laatste jaren. Wanneer iemand kan programmeren in Python is de baangarantie significant vergroot. (Wardt, data science partners, 2020) 

Wat is R? 

R is een programmeertaal met als doel statisch modelleren. R wordt voornamelijk gebruikt door academici en onderzoeken en de laatste jaren meer door bedrijven. 

Mijn proces

Dit is mijn dashboard in Datacamp, ik heb nu van beide talen de introductiecursus (4 uur) gevolgd.  

Ik heb ervoor gekozen om meer te kijken naar welke dingen ik wil leren en daarna naar het aanbod op Datacamp. Aangezien ik slechts vijftien weken de tijd heb om iets aan te leren heb ik gekozen voor R. Wel wil ik graag de intermediate cursus van Python volgen, als basiskennis voor later. Daarnaast denk ik dat het in mijn geval als Bedrijfskunde student handig is om iets af te weten van Data science en hoe je dit kan gebruiken.  

Als ik meer tijd had en per se éétaal moest kiezen zou ik wel voor Python gaan. (Rosalie Chan: Business Insider, 2019) Alhoewel een meerderheid van de mensen die veel gebruik maken van de talen, vinden dat ze erg op elkaar lijken. Wanneer je kennis van de een hebt, is het makkelijker om de andere aan te leren.  

Een echte data scientist worden is niet mijn doel en hiervoor zal je om te beginnen al een ruime voorkennis voor nodig hebben(Tableau, 2019) Studies als econometrie, wiskunde en informatica (hbo/wo) zouden bijvoorbeeld passen bij een data scientist. Daarnaast is het ook belangrijk dat je goed bent in statistiek(vacatures.nl, sd) 

Toen ik begon met onderzoeken over data science en programmeertalen werd ik enigszins overladen met nieuwe begrippen. Ik ging veel nadenken over wat relevant was of de beste keuze in een korte tijd. Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om ergens te beginnen, in mijn geval data analyseren met als doelstelling de conversie of klanttevredenheid te verbeteren. Er is altijd een mogelijkheid om te switchen van course en het kost niks extra om iets aan te klikken en de individuele lessen even te bekijken.  

Datacamp is een online platform, waar met name Python en R cursussen worden aangeboden. Dit kan gebruikt worden als kickstart voor je kennis over data science of data analyseren. Op Datacamp zijn de lessen interactief en het is gemakkelijk om dagelijks een paar opdrachten te doen. Om de geleerde stof toe te kunnen passen is het wel aangeraden om te oefenen, anders is het lastig om het te blijven onthouden. Voor mij is dit te vergelijken met wiskunde op de middelbare school, zonder oefening is het lastig om een toets te halen. Per course zijn er meerkeuze vragen beschikbaar en ook assesments voor degene die al enige kennis heeft opgedaan. (Rachel Meltzer: Course Report, 2020) 

Auteur: Yasmin Lin

Bibliografie 

Rosalie Chan: Business Insider. (2019, november 10). Dit zijn de 10 populairste programmeertalen ter wereld, volgens codeplatform GitHub. Opgehaald van Business Insider: https://www.businessinsider.nl/populairste-programmeertalen-2019/ 

Tableau. (2019, februari 21). Waarom dataskills eigenlijk op ieders cv zouden moeten staan. Opgehaald van Tableau: https://www.tableau.com/nl-nl/about/blog/2019/2/why-data-skills-belong-everyones-resume-100885 

Tieleman, P. (2019, aug 14). Python Leren: 6 Redenen Waarom Python Leren Een Goed Idee Is. Opgehaald van data science partners: https://pythoncursus.nl/python-leren/ 

vacatures.nl. (sd). Data scientist. Opgehaald van vacatures.nl: https://www.vacatures.nl/functie/data-scientist/ 

Wardt, R. v. (2020, maart 5). data science partners. Opgehaald van Python vs Tableau: overeenkomsten & verschillen: https://pythoncursus.nl/python-vs-tableau/ 

Wardt, R. v. (2020, februari 27). Data Science: Wat is data science? Opgehaald van data science partners: https://pythoncursus.nl/data-science/ 

 

By Published On: oktober 6th, 2020Categories: Geen categorie0 Comments on Python vs R

Leave A Comment