STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts and Mathematics) is een creatieve vorm van onderwijs. De moderne wereld heeft haar complexe problemen en STEAM-educatie biedt kinderen de mogelijkheden om zich hiervoor klaar te stomen. De huidige technologie en wetenschap biedt onwijs veel mogelijkheden om het onderwijsproces te veranderen van ouderwets stampen naar modern en flexibel leren. Kinderen leren oplossing gericht, creatief en gestructureerd denken.

De snelgroeiende technologie van onze tijd heeft er mede voor gezorgd dat er zowel sociaal-maatschappelijke als wetenschappelijke vraagstukken zijn ontstaan. Deze worden vaak met wetenschap en technologie aangepakt. Ook op de werkvloer is er een stijgende vraag naar oplossingen m.b.v. technologie. Om onze kinderen goed voor te bereiden op de toekomst is het belangrijk dat zij meegroeien met de technologie.

Het simpele en creatieve karakter van STEAM-educatie en het vermogen om complexe onderwerpen versimpeld weer te geven, maakt het uitermate geschikt als middel ter voorbereiding op de toekomst. Alsof dat allemaal niet genoeg is, creëert STEAM-educatie de mogelijkheid om de lessen op scholen te combineren op een leuke manier. Het moge duidelijk zijn dat we niet meer met de middelen van gisteren kunnen doceren in een wereld dat elke dag weer verandert! Maar wat houdt dat STEAM educatie dan in?

Werkzaamheden van Qalbic

Qalbic is een bedrijf dat zich richt op digitale geletterdheid in het PO en VO. De lespakketten zijn gericht op het vorderen van de 21e-eeuwse vaardigheden zoals aangegeven in het nieuwe curriculum. Daarnaast hebben wij een duidelijke focus op computational thinking en robotica. Hieronder een kort overzicht van wat Qalbic te bieden heeft:

  • Qalbic STEAM kits. Dit zijn inspirerende kits waarmee de kinderen concepten in wetenschap en technologie spelenderwijs leren en tegelijk hun digitale vaardigheden ontwikkelen
  • STEAM gebaseerde lessen in digitale geletterdheid. Leerlingen ontwikkelen hier hun technische skills en ook hun soft skills.

Op STEAM-gebaseerde robots.

  • Programmeer cursussen in Scratch, op puzzelblokken gebaseerde programmeertaal voor kinderen.

STEAM educatie Online

De lessen van Qalbic en soortgelijke bedrijven brengen vaak kosten met zich mee die niet elk huishouden of elke school kan betalen. Om toch kinderen te bereiken die wellicht heel veel talent en aanleg kunnen hebben, is er een initiatief gestart. Een YouTube kanaal waar alle lessen online gegeven worden en het volgen van de lessen geheel gratis is. Op deze manier wil Qalbic een groter publiek bereiken waarin ook kinderen zitten die het financieel minder breed hebben. Op dit kanaal wordt zowel geprogrammeerd in scratch als met robots en hardware.

{VIDEO}> https://www.youtube.com/watch?v=I4ZoaxnUWvU

{link naar het kanaal} > https://www.youtube.com/channel/UCYhnbUuGuiEZ-eqGS78aKuA/videos

Voor de andere werkzaamheden en voor contact kunt u ook altijd terecht op onze website!

{link naar website} > https://qalbic.nl/

Auteur: Muhammet Bilgic

Leave A Comment