Zij zullen u knuffelen, met u spelen en, natuurlijk, op u lijken. Ze hebben minimale middelen nodig en kosten bijna niets om op te voeden.

Als dit je als ideale kinderen in de oren klinkt, wees dan gewaarschuwd: wat zojuist is beschreven is een virtueel kind. Een expert op het gebied van kunstmatige intelligentie heeft voorspeld dat deze in de metaverse ondergebrachte digitale baby’s over 50 jaar gemeengoed zullen zijn.

Catriona Campbell, een van de meest vooraanstaande Britse autoriteiten op het gebied van AI en opkomende en ontwrichtende technologieën, deed de wenkbrauwverhogende voorspelling in een boek dat deze week is gepubliceerd.

In AI by Design: A Plan For Living With Artificial Intelligence betoogt mevrouw Campbell dat bezorgdheid over overbevolking de samenleving ertoe zal aanzetten digitale kinderen te omarmen. Het is een demografische transformatie die zij de “Tamagotchi generatie” heeft genoemd.

“Virtuele kinderen lijken misschien een enorme sprong voorwaarts ten opzichte van waar we nu staan,” schrijft ze, “maar binnen 50 jaar zal de technologie zo ver gevorderd zijn dat baby’s die in de metaverse bestaan, niet meer te onderscheiden zijn van die in de echte wereld.

“Naarmate de metaverse zich verder ontwikkelt, zie ik virtuele kinderen in een groot deel van de ontwikkelde wereld een geaccepteerd en volledig omarmd onderdeel van de samenleving worden.”

Lees verder op: https://www.telegraph.co.uk/news/2022/05/30/tamagotchi-children-dont-exist-could-solve-population-problem/

Leave A Comment