De 4 belangrijkste digitale technologieën die de afgelopen 12 jaar door Europese technologiebedrijven zijn gefinancierd* zijn AI**, IoT***, AR/VR en Blockchain.

Ik had verwacht dat vroeg of laat nieuwe technologieën zouden opduiken en deze 4 belangrijkste zouden overtreffen (bv. quantumcomputing, nanotechnologie, fotonica, drones, 3D-printing…)

Maar dat is niet wat er gebeurde. In plaats van “opkomend” was het een “versmeltingsproces” dat plaatsvond. AI + IoT smolten samen tot AIoT en Edge Computing. Terwijl AR/VR + Blockchain samensmolten tot de veel gehypte Metaverse.

Het toont opnieuw aan dat innovatie en technologische vooruitgang onvoorspelbaar zijn. Toch roept het de vraag op wat er zal gebeuren als alle 4 fuseren “het verbinden van een AI georchestreerde Metaverse met de fysieke wereld”. Alleen de tijd zal het leren..

*sample size = +10k scaleups die bijna € 400B aan financiering ontvangen
**AI = AI, Autonome Voertuigen, Chatbot, Computer Vision, Deep Learning, Machine Learning, Natural Language Processing, Predictive Analytics, Recommendation Engines, Robotica, RPA, Spraakherkenning…
***IoT = IoT, Connected cars, Connected Hardware, Haptische technologie, Wearables…

technology

 

Geschreven door: Omar Mohout https://www.linkedin.com/posts/omarmohout_digitalbusinesstransformation-digitaltransformation-activity-6942920725246676992-_vYH/?utm_source=linkedin_share&utm_medium=ios_app

Leave A Comment