Videogames en online chats zijn ‘jachtgebieden’ voor seksuele roofdieren. Criminelen maken virtuele verbindingen met kinderen via games en sociale mediaplatforms. Een populaire site waarschuwt bezoekers: “Wees voorzichtig.”

 

Pedofielen en andere criminelen hebben een gemakkelijk toegangspunt tot het leven van jonge mensen gevonden: ze ontmoeten ze online via multiplayer-videogames en chat-apps, waardoor ze virtuele verbindingen hebben in de huizen van hun slachtoffers.

 

De criminelen beginnen een gesprek en bouwen geleidelijk vertrouwen op. Vaak doen ze zich voor als kinderen en vertrouwen hun slachtoffers toe met valse verhalen over ontbering of zelfhaat. Hun doel is meestal om kinderen te misleiden om seksueel expliciete foto’s en video’s van zichzelf te delen – die ze als chantage gebruiken voor meer beeldmateriaal, veel daarvan steeds grafischer en gewelddadiger.

“Onze samenleving zegt dat we kinderen in de fysieke wereld gaan beschermen, maar we moeten dat nog steeds op dezelfde manier zien voor de digitale kant” zei Steven J. Grocki,
die leiding geeft aan de sectie kinderuitbuiting en obsceniteit bij het ministerie van Justitie.

Tegenwoordig kunnen kinderen zelfs op spelletjes chatten gericht op kleine kinderen, zoals op Roblox. Nadat ze contact hebben gemaakt, bouwen roofdieren vaak voort op de relatie door geschenken of gamevaluta te verzenden, zoals V-Bucks in Fortnite. Daarna beginnen ze kinderen ongevoelig te maken voor seksuele termen en beelden voordat ze worden gevraagd om zelf naaktfoto’s en video’s te sturen.

“Ouders vertellen hun kinderen op 6-jarige leeftijd niet:” Houd je kleding ook online aan” zei Halpert. “Maar ze moeten dit wel vertellen” – Halpert runt Savvy Cyber ​​Kids

 

Lees verder op:

https://www.nytimes.com/interactive/2019/12/07/us/video-games-child-sex-abuse.html