Fatma is sinds kort bezig met een blog op Instagram onder de naam “Perksofbeingateacherr”. Zij schrijft blogs, maakt video’s en vlogt over onderwerpen in het onderwijs. Dit doe ze samen met leerlingen en collega’s via het platform Instagram en bereikt ze mensen in haar directe en indirecte omgeving. In haar blogs besteed ze aandacht aan hoe haar lessen zijn ingericht en wat ze dagelijks doet of te zien krijgt als docent.

In haar vlogs besteedt ze aandacht aan de dagelijkse werkzaamheden van haar als docent en belicht ze onderwerpen die actueel zijn binnen de samenleving. De leerlingen vinden het leuk om samen met hun ouders en vrienden de blogs en vlogs te bekijken en zijn soms zelf erbij betrokken. Sinds kort vloggen en bloggen wij (Ebru en Pinar) mee met de verschillende visies die we hebben op het vak en vullen elkaar sterk aan.

Het doel van de blogs/vlogs is om zoveel mogelijk mensen te laten zien wat wij als docenten doen en om docentschap in positieve daglicht te zetten. We willen interesse in het vak aanwakkeren en mensen inspireren om binnen het onderwijs te komen werken. Als er dan een glimlach ontstaat bij het bekijken van onze video’s, is dat erg mooi meegenomen!

Wij zijn “mevrouw Yalan” en wij heten Fatma, Ebru en Pinar. Wij zijn docenten met ieder een eigen bevoegdheid en zijn alle drie afgestudeerd aan de Fontys Hogescholen. Hierbij willen we onszelf even kort voorstellen:

Mijn naam is Fatma Yalan en ik ben 29 jaar. Ik ben docent Maatschappijleer en Economie op een vmbo-school. Dit jaar geef ik het praktijkvak Economie & Ondernemen erbij en heb een mentorklas. Ik probeer zoveel mogelijk mijn lessen creatief in te richten om de leerlingen te motiveren. Ik wil met mijn lessen laten zien dat school leerzaam, maar tegelijkertijd ook leuk kan zijn. Mijn vrije tijd besteed ik het liefst door met mijn gezin, familie en vriendinnen. Het liefst kook ik de hele dag door en sta bekend als ‘het meest sociale wezen’ in mijn omgeving.

Mijn naam is Ebru Yalan en ik ben 28 jaar. Op dit moment ben ik werkzaam als docent ICT op een mbo-school en verzorg lessen aan studenten van de opleiding ‘Medewerker ICT Support Niveau 2’. Ook geef ik de vakken ‘Computervaardigheden’ en ‘Burgerschap” aan sportklassen. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om naar de sportschool te gaan, met familie en vrienden tijd door te brengen, te wandelen, ‘netflixen’ en leren koken. Mensen in mijn omgeving beschrijven mij als een sociale, zorgzame en attente persoon.

Mijn naam is Pinar Yalan en ik ben 27 jaar oud. Van oorsprong ben ik pedagoog, maar daarnaast heb ik ook mijn docentbevoegdheid gehaald. Op dit moment ben ik werkzaam als docent Pedagogiek op de afdeling ‘Zorg en Welzijn’ op een mbo-school. Buiten het verzorgen van lessen ben ik ook studieloopbaanbegeleider. Door mijn achtergrond en ervaring als pedagoog probeer ik de juiste verbinding te maken met studenten. Buiten werktijd vind ik het heerlijk om tijd door te brengen met mijn sociale netwerk en bak thuis van alles voor mijn familie. In mijn sociale kringen ben ik altijd de persoon die ervoor zorgt dat iedereen lacht!

Leave A Comment