de app ‘Refugee Friend’ wereldwijd gelanceerd. Deze app ondersteunt vluchtelingen wereldwijd om eenvoudig adressen te vinden van burgers, die hen een helpende hand willen bieden. Zodat hun zware reis kan worden verlicht.

Aan de app is de afgelopen periode hard gewerkt door een team van app ontwikkelaars en gebruikersinterface specialisten. Door de crisis in Oekraïne heeft het team haar inspanningen verhoogd en is het opleverproces in een stroomversnelling gebracht met deze lancering als resultaat.

De initiatiefnemer was geïnspireerd door de goede mensen in Polen, die groene lampen voor hun raam zetten om vluchtelingen te vertellen dat ze van harte welkom zijn en mogen aankloppen voor hulp. Deze app is een groene lamp on steroïds. Immers: de meeste mensen willen helpen maar weten vaak niet hoe.

Vluchtelingen kunnen in de app op een kaart op zoek gaan naar mensen, waar dan ook, die hen willen helpen. Helpers kunnen zich registreren en een 5-tal categorieën hulp aanbieden. Denk daarbij aan overnachting, voedsel, sanitaire voorzieningen, medische hulp en transport. De hulp wordt getoond door middel van meerkleurige markers op Google maps. De kleuren corresponderen met de verschillende hulptypen. De vluchteling kan op de kaart filteren op de hulptypes.

 

Er is ook een SOS-knop aangebracht. Een vluchteling in acute nood kan hierdoor alle helpers in een straal van 50 kilometer activeren. Zij kunnen besluiten naar de vluchteling toe te gaan. Op dit moment is de app nog Engelstalig. De volgende versie wordt meertalig. Ook zal het mogelijk worden gemaakt dat vluchtelingen misstanden kunnen rapporteren in beeld en geluid. Zodat werk kan worden gemaakt van mensenrechten schendingen

De app kan worden gedownload in de app store en de play store voor iOs en Android smartphones.

Voor meer informatie neem contact op met Refugee Friend via info@refugeefriend.com

Website: www.refugeefriend.com

Leave A Comment