Terwijl we een nieuw decennium ingaan, moeten we alert zijn op de risico’s die jonge mensen lopen – en ze van hun smartphones halen. Ongecontroleerde toegang tot internet voor kinderen moet veranderen. In de jaren 2020 moeten ouders wakker worden en de gevaren en schade van hun kinderen door smartphones begrijpen.

De grote tech-CEO’s weten dit natuurlijk al. Ze staan ​​hun eigen kinderen geen internettoegang toe op hun smartphones, als hun kinderen een telefoon hebben. Steve Jobs liet zijn kinderen de iPad niet gebruiken toen deze in 2010 uitkwam. Zowel Bill als Gates gaven er de voorkeur aan dat hun kinderen tijd aan de eettafel doorbrachten over boeken en geschiedenis. Tot grote verrassing van gewone mensen concurreren ouders in Silicon Valley om hun kinderen naar de Waldorf School van het schiereiland te brengen – waar elektronische apparaten verboden zijn. Maar de rest van ons overhandigt smartphones aan onze peuters en gebruikt ze als oppas met weinig idee van de schade die we aanrichten. Wil je weten waarom je kind een hekel heeft aan lezen? Omdat boeken onmogelijk kunnen concurreren met een smartphone.

Wil je weten waarom je kind is gelijmd op apps zoals WhatsApp en Snapchat? Omdat ze ongepaste vrienden maken. Jonge jongens ontmoeten bendeleden, jonge meisjes stoeien met oudere mannen – sommige worden zelfs groomed.

Voor sommige kinderen lijdt hun geestelijke gezondheid eronder. Ze voelen zich eenzaam, angstig of depressief. Familiecommunicatie mislukt omdat iedereen in het gezin permanent op hun scherm is gelijmd en het kind zich alleen gelukkig kan voelen als het een bepaald aantal likes op sociale media krijgt. Maar wat ze echt nodig hebben, is de liefde en aandacht van hun ouders.

Lees verder op: https://www.prospectmagazine.co.uk/other/want-to-know-what-your-child-is-doing-on-whatsapp-nothing-good