Tja wat kan ik ervan zeggen. Ik ben een persoon die moeilijk kan kiezen. Het was dus al een tweestrijd of ik mijn portfolio in HTML en CSS zou maken of in WordPress. Moeilijke keuze. Na de gegeven lessen van HTML en CSS was het me duidelijk! Na de opdracht van HTML en CSS zag ik alle codes vliegen, dus besloot ik om mijn portfolio in WordPress te maken. Maar dan kwam de volgende vraag. Welke template zal het worden? Na ‘100’ verschillende templates had ik dan eindelijk mijn keuze gemaakt!

Maar wacht, ik wil eigenlijk mijn URL-naam veranderen. Dat kan ik vast wel doen via instellingen in WordPress. Dacht ik…
Heel mijn website was naar de maan en gaf error 400 aan. Wat moest ik nu? Ik was in paniek! Dus ik stuurde mijn docent een mail. “Help mijn website is naar de maan.”
Ik kon zelfs niet eens aan de achterkant van mijn WordPress, wat moest ik nu?!
“Ik kon wel janken.” Gelukkig gaf mijn docent mij goede tips en was het me uiteindelijk gelukt om mijn website te herstellen!

Maar dit was niet de laatste keer dat mijn website zich begaf onder de errors. Nee helaas kwam er nog een nummer 2. Omdat ik toch niet he-le-maal tevreden was over mijn template, besloot ik toch maar weer om een andere template te kiezen. Hierbij hoorde ook een plug-in, dus ik dacht laat ik die maar eens installeren. En jup alweer gaf mijn website error aan. Deze keer error 500. En alweer kreeg ik buikpijn en een paniekaanval. Ja jongens ik ben zo ‘a’ technisch als maar zijn kan. Dus stuurde ik alweer mijn docent een mail met ‘Help mijn website is alweer naar de maan!”. Na 10 keer in en uit ademen herpakte ik mezelf en ging ik opzoek naar de betekenis van ‘error 500’ en de oorzaken ervan.
Ik had het gevonden! Bij het installeren van een plug-in kan het ervoor zorgen dat het errors veroorzaakt. Dus ik moest mijn map van plug-ins in Fillezilla veranderen en een andere benaming geven. En yess het was me gelukt!

Na de tweede keer krijgen van een error besloot ik toch maar eens even om ‘weer’ een andere template te kiezen. Maar goed nu was mijn keuze echt gemaakt en koos ik voor de template: ‘Twenty Seventeen’. Ik had ook aan mezelf beloofd dat ik niet meer van template zou gaan veranderen. Ik moest het doen met deze template.

Toen ik eindelijk dacht dat ik van de errors af zou zijn, wilde ik mijn portfolio compleet maken door het toevoegen van plug-ins. Maar nee dat ging niet zo makkelijk! Want ik kon geen plug-ins installeren. Dus ik was alweer in paniek. Ik gaf niet op en ging weer door! Ik had het gevonden. Omdat ik mijn map in Fillezilla een andere benaming had gegeven, kon ik geen plug-ins meer installeren. Dus ik moest mijn map weer terug veranderen van ‘plugin.test’ naar ‘plugin’. En ik dacht nog wel dat WordPress zo gemakkelijk was. Ik denk dat ik me toch eens heb vergist. Het is in ieder geval een stuk gemakkelijker dan HTML en CSS.

Zelfs het toevoegen van een normale ‘gastenboek’ ging nog niet eens zonder slag en stoot. Ik dacht laat ik eens een plug-in installeren, zodat men reacties over mij kan schrijven in mijn gastenboek. Hierbij had ik gebruik gemaakt van de plug-in WP-Viper6B, een ‘makkelijke en gebruiksvriendelijke’ gastenboek, zou je denken. Tot aan twee keer toe was ik mijn verkregen reacties KWIJT! Gelukkig zijn mijn gevoel op de een of andere manier dat ik maar eens screenshots moest maken van mijn verkregen reacties. En GOD wat was ik blij! Op deze manier kon ik gelukkig weer mijn reacties toevoegen. Daarnaast kon ik ook geen reden vinden, waarom ik mijn reacties kwijt was (want ik had het gevraagd aan mijn beste vriend, namelijk: Google).

Omdat ik met de plug-in WP-Viper6B tot twee keer aan toe de reacties kwijt was, heb ik maar een andere plug-in geïnstalleerd voor mijn gastenboek, namelijk; Gwolle Gastenboek.

De plug-ins die ik voor mijn website heb gebruikt zijn;
• Yoast (Voor het gebruik van SEO voor mijn geschreven blogs);
• Contactform7 (Contactenformulier);
• Gwolle (Gastenboek);
• Anti-spam Pro (voor spamberichten op mijn geschreven blogs);
• Google Analytics (voor het analyseren of mijn blogs die geoptimaliseerd zijn op het gebied van SEO met
behulp van de plug-in Yoast, beter gelezen worden dan andere blogs);
• Smart Slider 3. Dit omdat ik erg van foto’s houd en op deze manier via een galerij mijn momenten uit de
minor kan uitlichten;
• BackWPup. Voor het zorgen van een back-up van mijn WordPress pagina;
• iThemes Security. Om ervoor te zorgen dat mijn webpagina veilig is en niet op een gemakkelijke manier
gehackt kan worden.
• Social Media Links, voor het delen van mijn LinkedIn, Facebookpagina.
• SKT Skill Bar. Voor het weergeven van mijn skills op verschillende vlakken;
• Button Short code and Widget, om via buttons te linken naar andere pagina’s, zoals: “Wie is Maria?”

Al om al kan ik zeggen dat veel nieuwe dingen had geleerd op het gebied van WordPress. Dus lieve mensen laat je niet uit het veld slaan! Google is je beste vriend. Je moet eerst de nachtmerrie beleven wil je droom op het gebied van WordPress uitkomen!

Auteur: Maria Terzopoulos